Comentaris de les fotografíes de la primera convocatòria Canvi Climàtic

Andreu
Noguero
Mercé
Mayol
Joel
Casas
NomAssociacióTítolJurado 1Jurado 2Jurado 3Totalcomentari jurat 1comentari jurat 2comentari jurat 3
Albert Basagaña RusiñolGFAEl futur de l'esquí45413
Albert PalauAFRescalfament.jpg64515
Albert Vilardell BascompteAFTEl mon s'apaga85619La gamma tonal càlida dona tranquilitat a l'escena i la agradable. Potser donar més protagonisme a la bombeta, desenfocant el fons, i fer que el reflexe del sol guanyi protagonisme li donaria més intenció.
Aleix Cusí GuillaumesGFACaminant sobre el llac57517
Ana MeseguerGFASense paraules87520Esta be l'idea
Antoni Alcántara RiquelAFTL'últim_alè53513El format quadrat li dona més força, crec que ben escollit, tot i que els espais buits també poden aportar informació en un format diferent. Potser el vertical mostrant més tija donaria més impacte. També ben trobat la composició en diagonal i utilitzar el desenfoc.
Antoni Pagès PuigAFTEstanys sota mínims66416És una escena que per mi té tots els components per ser una bona fotografia però tot queda molt pla i perd força. Apropar-se al tronc, utilitzar-lo com a motiu principal hagués estat una possible opció.
Ariadna Sànchez VilamanyàAFRSe'ns acaba els temps84517Una idea interessant però una mica forçada per lligar el concepte amb la terra.
Belen Valverde CaparrosAFRExprimint el món87520Esta be l'idea…potser caldria millorar les proporcions
Elisabet Regué PujolGFAMalgrat tot ... vida65516
Ester Riera MirAFTLÍNEA_ZERO74516
Esteve Maestre BoschGFAfont parada pluja a dojo44412
Eudald Teixidor PujolAFRPantà de Sau66416
Eva Maestre I FajulaGFAForest fire62412No es gens comprensible
Felix Puente CarriónAFTSequera_FP106521
Ferran Juan BaruelGFRMBasuraleza64515
Ferran Vaque BoverGFRMConsumisme contaminant56516
Francesc Hervias RodriguezGFRMSau Sec97521Posar un objecte sobre la part baixa/esquerra de l'enquadrament, per crear una diagonal amb l'hermita donaria més dinamisme a la composició.
Francesc Joaquim Garcia I RabellaGFArestriccions58619Molt significativa….no necesita explicacionsPotser el format vertical crearia un joc de línies més interessant entre la part de baix, la paret i les ombres.
Francesc Valldeoriola RoquetAFTInundació58518Molt visual …..no cal explicasio
Guillem Villaseñor Perez GFRMPlaneta malalt87520La idea esta be ….caldria traballar una mica mes
Jaume Carrasco MoréAFTPer sota de Sant Romà de Sau76417
Javi Garrido CrespoGFRMLa natura perd57517
Joan Francesc CaballeroAFRSOS! Salvem la Terra108624Bona idea !És una bona idea i ben executada, els colors fred contrasten molt bé amb els tons càlid de la pell i es complementen. L'únic però una ISO massa elevada per un bodegó, i una velocitat massa baixa que provoca una lleugera trepidació.
Joan Pous I BurniolGFAESCALFANT EL PLANETA104620El contrast del blau de la terra amb el vermell, li dona molta força està ben trobat. Ja que es una composició artificial la simetria total de la imatge, especialment entre la part superior i inferior, la faria més atractiva.
Joaquim Basagaña MoleroGFAAiguasecs del emporda75517Acostuma a ser bona idea deixar el cel almenys un terç de l'enquadrament. Potser apropar-nos a l'escena en hagués permet tenir una composició més atractiva. Jugar amb els troncs enlloc del verd hagués reforçat la idea de sequera.
Jordi Bartés PlanasAFRCongost Buidat65415
Jose Maria Pecci JuncoGFRMEl món que deixarem enrere66517
Josefina Clotet SausGFANO ES LA TARDOR ,ES L'ESTIU ,(Sequera )52512Una foto es millor si no necesita explicacions
Josep M Portet DotAFTGirasols sense Sol56415
Josep Maria Perez MartinAFTvergonya69722Esta molt be …..toca la conciencia !Una imatge carregada de simbolisme i força. L'animal menjant les deixalles dona moment a l'escena, tot i que la llum no és la millor, l'us de la poca profunditat de camp, reforça al motiu. Deixar espai a la composició et dona peu a explorar el quadre i veure les diagonals que formen l'escena.
Laura Rodríguez OrtizAFRLa Terra ja treu fum85619És una idea interessant, però que queda molt camuflada per la vena, que treu força al títol del quadre. També el fum del darrera crec hauria de ser més evident.
Lluís Pratdesaba RoviraGFRMSOTA MÍNIMS56516Els tons càlids i verds donen homogeneitat a l'escena. A nivell d'enquadrament potser utilizar més els arbres de la dreta, a l'esquerra evitar els pals elèctrics i buscant alguna cosa en primer terme per donar més profunditat. El fons apareix lleugerament desenfocat, l'ús d'hiperfocal arreglaria això.
Mag FrigolaAFTAdéu Delta57416
Marc Arqué LahuertaGFAL'últim pronòstic76518
Maria Cullell BuixasaGFAPlou poc65516
Maria Josep Fernández VianaGFA Amenaça de destrucció del planeta66416
Menci Colomer NoguéGFAfont de lectura45514
Miquel Jutglar Riera AFTCapçalera del pentà de Sau 74415
Miquel MatavacasAFTAigua sota mínims56415
Mireia Burdó MasferrerGFAEns traslladem66517L'idea esta be ,caldria traballarla una mica mes
Neus Páez IslanGFRMCanvi Climàtic76619És una bona idea, una mica menys de profunditat de camp i alguna llum sobre el motiu ajudaria a centrar l'atenció al mateix temps que percebem més informació de la part del darrera.
Paloma Villaseñor RomeroGFRMSupervivència54514Crec que és una proposta interessant, però per mi li falta context d'on es troba. Tot és molt pla i fa que perdi força el missatge. Jugar amb profunditat de camp variant l'angle, buscar una llum diferent…
Pep Puigdomènech I MasAFTRecursos hidrics76619Bona utilització del primer terme, les diferents capes de l'elements donen profunditat a l'escena i la fan més atractiva. Potser obrir més l'enquadrament perquè no quedin elements tallats i centrar el fons li hagués donat més presència. I també el revelat del RAW per recuperar les altres llums de la dreta ajudarien a la composició.
Pep Vila VilàGFRMTodos calentamos64515
Pere Arco CocaGFRMDeforestació, desertització, èxode94518La toma a deformat St.Savador de la Vadella….cal cuidar aquets detalls !Hi ha una bona disposició dels elements, la verticalitat li dona força, hi ha recorregut. Situar alguna planta més aprop encara hagués reforçat més l'idea, i també aconseguir més llum sobre el motiu.
Pere Mir MuntadasGFAMirant l'horitzó77519Un sol element que parla moltBona intenció donant l'impresió de la falta d'aigua cap un horitzó incert. Crec que la presència d'un horitzo, jugant amb les línies horitzontals i curves del crani, podri donar més dinamisme a l'escena.
Pere SadurniGFAEl desert truca a la porta85518Nomes un aprobat …..sembla una composicio….i si no ho hes el tractament no la milloratÉs un bon intent de composició. En aquest cas el fons és menys rellevant, potser jugar amb una profunditat de camp més curta i baixar més el punt de vista cap al tronc i la sorra, intentant jugar amb una composició més minimalista ajudaria. Al meu parer el revelat forçat dels color li treu protagonisme a les dunes.
Quim PueyoGFRMLa sequera avança56516
Ramon Jolis SallesGFRMEmergeix de les aigues Sant Romà de Sau77519
Sergi Llagostera Mauri GFRMveient passar la catàstrofe67417
Silvia Fresneda MuñozGFRMEscalfament global63514És una bona escena de tormenta amb una llum interessant i ben exposada, però al meu parer amb una corelació amb la temàtica poc ajustada.
Silvia Martin Fresneda GFRML'aigua i la mà de l'home77519
Susanna Torres Belmonte GFRMCereals de proximat contra el canvi climatic67619És una bona escena amb una bona llum i un cel agradable. A mode de comentari, utilitzar un filtre ND per allargar l'exposició er donar més dinamisme als núvols. També obrir l'enquadrament pot donar més sensació de solitud al mateix temps que potser podem jugar més amb el reflexe.
Tere Marcos PerryGFAPLUGES TORRENCIALS65415
Vanessa Soler TiradoGFASequera_VS94518
Xevi Arimany MuñozGFRM"EMERGEIX" 60 ANIVERSARI75517El cel no esta lograt
Xevi Vilaregut SaezGFRMGel net i gel brut, tot es desfà74516Una toma mes oberta milloraria la foto