Comentaris del Jurat en la segona Convocatòria

Convocatòria Terror AFR

NumeroNombreAsociaciónJurado 1Jurado 2Jurado 3Totalcomentari jurat 1comentari jurat 2comentari jurat 3
223TONI ALCANTARA AFT65617El to de pell es una passada! Molt bona!senzilla i clara. Una mà espectacular i ben enquadrada.Detall que iinforma de la resta però deixant-ho tot a la nostra imaginació. Neta i sense distraccions, bona elecció de la gama tonal, i bona gestualitat. Equilibrada i ben realitzada. (Punt fort:La gama tonal i la composició.)(Punt a millorar:Potser, un pèl més enterrada la ma li hagués anat bé.)
120Jose PecciGFRM56516Suposem que està inspirada en les fotografies post-mortem. Bona il·luminació! Canguelo total.Fantàstica, un negre i idea excel.lent. Bon estilisme.Fotografia molt evocadora, molt potent la expressió de la model. Bona elecció de punt de vista i encuadrament, potser un pèl oberta, i potser hi ha excessiva llum al terra. Bona elecció de gama tonal i dels elements. (Punt fort:La expressió, la elecció de la gama tonal.)(Punt a millorar:potser, la il·luminació és excessiva a la part baixa.)
304Eduard CrispiGFM56516Molt ben feta!Sensacional angular i concepte, bon ús de la llum.Bon recurs de girar la geometria, aconsegueix que sembli el que el fotograf vol que sembli. Bon encuadrament i composició. Les linies de la localització ajuden a aconseguir l’efecte buscat. (Punt fort:La perspectiva, la gama tonal.)(Punt a millorar:La elecció de la focal)
428Sergio EscribanoGFA46616Molt cinematogràfica! 🙂Bona llum i profunditat i les idees clares. Una foto genial.Atrevirse amb el cuadrat i composar-lo be. Bona composició, ben planificada i encuadrada. Diagonals mans (ombra, figura, segona figura) diagonal caps, digonal pont, trencades per la linea de la destral, que és l’element principal en el que descansa la narrativa. Fins i tot la finestra il·luminada de dal ta la dreta ajuda a compensar-ho tot, fent una diagonal amb la destral i el cap del subjecte. Bona localització. El títol també és encertat, jugant amb el doble sentit i l’ambigüetat. (Punt fort:Composició en general, i solució del format cuadrat.)(Punt a millorar:L’aproximació al tema, es queda un pèl en el tòpic.)
423Albert BassagañaGFA45615Ens ha agradat el color i el moviment de la foto 🙂efectista moviment de llums i un rostre espectacular. Personalment l'hagués tallat just per sota dels colzesEl moviment aconsegueix un bon dinamisme, i aconseguir congelar en certa manera la cara l’enfatitza. Bona coherencia tonal, i bona elecció cromàtica, bona edició, contrast, etc, en general bona imatge. Dinamisme, frenesí. elements detallats que distreuen de l’abastracció general, les tanques. No afegeixen res a la història, estan retalldes, mal col·locades. Molt bon ús creatiu de la il·luminació, fotografiar el moviment i congelar en el moment just, tot un encert. (Punt fort:gestualitat i captura del moviment. Dinamisme. La il·luminació. )(Punt a millorar:Elements reconeixibles que distreuen)
117Xevi MartinezGFRM64414Molt bona! El lloc molt ben triat i la doble exposició perfect! (sense mitjons hagués sigut la òstia jaja)Bona idea, i efectista...hi ha algun element que distreu en el vestuariBona composició de línies, i bon recurs técnic per fer una aparició. Fotografia neta en general, potser els mitjons i el nino distreuen però en general bé. Potser li aniria bé més negres, augmentar una mica el contras per dirigir més bé la lectura. (Punt fort:La localització, composició i gestualitat.)(Punt a millorar:La il·luminació en general.)
215FÉLIX PUENTE AFT55414Molt aconseguida. Ens encanta el blanc i negre i la il·lumincióBon contrast i ha sapigut destacar l'essencialFotografia atmosférica que suggereix més que mostrar. Compositivament em resulta poc dinàmica, tot alineat a la part alta de la imatge, molt estàtic. Bon contrast, els negres li van bé al tema (Punt fort:La simplicitat.)(Punt a millorar:La gestualitat.)
326Silvia BallesterosGFM54514Super estètica! Molt bona!arriscada, insinuació excel.lent amb poc detall i bon control de la llum.Elecció tòpica, però ben resolta, penso. Es dibuixa però no es mostra del tot. La mirada en sentit invers i cap al marge més proper és encertada. La llum a la dreta, i la figura fa de barrera. «Per avançar, has de passar per mi», sembla que diu. M’agrada el resultat final, em sembla molt evocador. Potser li manca un pèl de contrast. (Punt fort:El desenfoc. La poètica)(Punt a millorar:El contrast. Li manca algo de força.)
144Mireia Arnau MasGFRM35513La idea està xula, però potser amb una edició més fosca hagués transmès més 🙂Molt bona idea i bona diagonal. Bona utilització de la llum.Bona aproximació al tema, fotografia treballada. S’intueix una història que hem de imaginar. Posem un punt de llum que ens resol la il·luminació i treballa amb la història que es suggereix. Potser, els llums retallats al marge superior generen confusió. (Punt fort:Tema, Composició i il·luminació. Elecció del punt de vista.)(Punt a millorar:L’encuadrament, )
302Montse CasasGFM63413Va parir! Un deu per la contorsionista! Jajael contorsionisme no s'acaba d'entendre, es veu massa cama i despista respecte el centre mà- caraBona elecció del pla d’enfoc, gestualitat un pèl forçada. Molt aire al voltant de la figura que distreu. Bona elecció del blanc i negre i distribució tonal. (Punt fort:La elecció del blanc i negre i l’enfoc)(Punt a millorar:La composició)
415Pere MirGFA44513Ens agrada molt la il·luminació!Bona utilització de la llum i caracterització, l'ull s'hagués pogut millorar i el missatge de la joventut no em queda clarTot l’espai buit, mediat per la llum, pren sentit amb la mirada que va més enllà. Encara que vagi contra el sentit de lectura. La diagonal tacadellum-ganivet-ull funciona molt bé, i dialoga amb l’escaire de la porta entreoberta. El que penso que falla més és la temperatura de color de la llum interior, o fins i tot que hi hagi llum a l’interior. Composició complexe i arriscada, que funciona. (Punt fort:La composició. Arriscada, funciona.)(Punt a millorar:La llum, podria ser més subtil. Sobretot la de dins l’habitació. Surt de gama tonal)
620Marc CarnéAFR55313És xula però la onia està una mica moguda 🙂Bona idea, amb un fons i figures perfecte. No em comvenç el selectiu.Interessant narrativa i concepte, el dessaturat selectiu personalment em distreu molt i no em deixa «llegir» la imatge, penso que necessita estar molt justificat. Mostrar-ho tot li resta força i dramatisme, i buida la imatge per dalt. Potser (com a suggerència, no vull dir que hagi de ser així) encuadrar només les mans i el telèfon en primer pla amb les figures de fons li donaria molt més misteri i potència. Per mi mostra massa, deixa poc a interpretació i imaginació. Bona elecció de la localització i bona il·luminació, coherent amb la composició i la narrativa. (Punt fort:La narrativa i la composició general.)(Punt a millorar:L’encuadrament i l’ús del dessaturat.)
214JOSEP Mª PÉREZ AFT54312Una imatge amb molt força 🙂Bon retrat, potser falta un pel d'expressivitat i talls dubtososBona elecció de l’encuadrament, però massa elements tallats (les mans a l’esquerra). La expressió molt fluixa, en general tot evident i deixa poc a la imaginació o interpretació. (Punt fort:La composició i el blanc i negre.)(Punt a millorar:La gestualitat i l’encuadrament)
301Xevi NavarroGFM54312Molt aconseguida!Bon acting, llàstima de la part inferior de la dreta i un excés de llum.Fotografia treballada, amb molt elements però que distreuen. Bona elecció de colors. Expressivitat un pèl forçada però amb certa gràcia. (Punt fort:El concepte i la narrativa.)(Punt a millorar:La il·luminació i la composició)
407Menci ColomerGFA63312Una de les nostres preferides sense dubte. Composició xulísima i una edició que li queda perfecte 🙂 massa enganxada al vidre i un pel més de llumEl desenfoc dona misteri. Oju la ma esquerra tallada i el dit dret tallat. Edició poc acurada, manca de definició. (encara que hi hagi desenfoc!. Compte amb el plec de la ma, es fa estrany ja que el vidre ni s’intueix. (Punt fort:La composició)(Punt a millorar:L’encuadrament, compte amb els retalls. La il·luminació.)
412Marc ArquéGFA53412Molt guapa! Super aconseguida la sensació d'angoixabona expressió de fons, però potser excessivament difuminadaDóna sensació desagradable, de bogeria, un dels temes del terror. Un dels terrors atàvics. A favor, l’ús del desenfoc per suggerir, sense mostrar obertament. Deixar que la imaginació de l’espectador faci la resta. Bon equilibri entre el desenfoc abstracte i el que es suggereix, que s’entengui la expressió és un encert. (Punt fort:L’us del desenfoc per suggerir.)(Punt a millorar:el contrast i la gama de grisos general. )
604Eudald TeixidorAFR53412Ens encanta la composició 🙂la ida està bé, has perfilat bé la silueta, i el segon plà és boníssim.Bona textura i bona silueta de fons, misteriosa i atmosfèrica. Interessant i arriscada composició, bona utilització de la llum que hi ha a l’escena. Bona gama tonal. Fotografia suggerent. Contrallum una mica justet, s’engaxa la figura amb el foc i no acaba de ser clar. (Punt fort:La utilització de la llum de la escena, el contrallum.)(Punt a millorar:La relació de la figura amb el foc, es molt ambigu.)
605Jordi MagriñáAFR63312Molt ben feta :))Bona atmòsfera, potser es podria millorar l'enquadrament o posar-hi algun element més.Bona localització i il·luminació general, composició estàtica. Bona elecció de gama tonal, la gestualitat de la figura s’ha de treballar, potser resulta excessivament petita, i forçada. (Punt fort:La localització i la llum)(Punt a millorar:La gestualitat i colocació de la figura)
613Esther TorresAFR44412L'enquadrament no ens acaba de convèncer 🙂Bon picat que resalta la cara i ulls.Aposta per l’efecte sinistre de les nines, interessant el treball sobre el model. Encertats els ulls i on mira la figura. Bon blanc i negre, encuadrament tancat encertat. Efecte general tètric. La il·luminació inferior distreu molt, li resta molta força. (Punt fort:Elecció de l’element i l’encuadrament.)(Punt a millorar:La il·luminació.)
110Ramon JolisGFRM34411L'expressió de la prota molt aconseguida (falta una mica de focus als ulls)Bon retrat i b/n, s'hagués pogut millorar amb més control de la llum i l'ubicacióFotografia en general ben realitzada. Bona expressió, em suggereix bojeria. Potser la llum molt dura, les ombres de la ma distreuen molt. Excessiu detall i enfoc. Encuadrament tanccat enfatitza la expressió. (Punt fort:Encuadrament i expressió.)(Punt a millorar:Il·luminació i detall.)
124Francesc HerviasGFRM54211No aconsegueix el 6 per què no és terrorífica, però ens ha encantat 🙂Impactant, molta feina i bona execució, tot i que hi ha un excés de llumsFotografia molt treballada, però penso que domina massa la técnica utilitzada per damunt de la narrativa o l’atmosfera. L’espai té molt detall que distreu, poc atmosférica en general. Ull amb els elements distorsionadors, com l’ombra a la pared a l’esquerra de la figura. (Punt fort:Utilització de la técnica de pintar amb llum. )(Punt a millorar:Il·luminació de l’entorn. Encuadrament.)
141Silvia Martin Fresneda GFRM43411És angoixant. Una mica fluixeta de focus 🙂No és l'enquadrament més encertat,la part dreta de la foto és prescindible. Molt original.Bon tema. La mirada va fora la fotografia, fent que l’element principal quedi fora i lliurada a la nostra imaginació. Bona expressió. Potser que el forat quedi tallat li resta potència, i l’absència de negres i blancs també. No cal que fins i tot poguem reconeixer que és un cartró. (Punt fort:El tema i el concepte.)(Punt a millorar:La il·luminació i el detall.)
310Santi TerricabrasGFM53311Molt guapa!Bon b/n però falta millorar ideaGestualitat i composició interessant, potser la il·luminació massa frontal, literal. Poca atmosfera, i deixa poc a la imaginació. Bona elecció del format i el blanc i negre. (Punt fort:Gestualitat)(Punt a millorar:La il·luminació)
401Joan PousGFA34411Molt originalIdeea clara , equilibrada, ben executadaEvocadora. Molt de cliché però amb gracia. Treballada. El desenfoc dona profunditat. Bona expressivitat de les mans. Us de la llum per donar lectura. Gens de soroll ni distraccions. Té un punt de teatre d’ombres xinesques que ja és tètric de per sí. (Punt fort:L’apropament conceptual al tema.)(Punt a millorar:Treballar una mica més per sortir del cliché)
5310AFV62311Xulísima! Per dir alguna cosa, haguéssim corregit la fuga 🙂Per millorar el control de la llum, però la idea és molt bona.Bona fotografia abstracta, tot i que hi ha molts elements que distreuen. La superposició de varies siluietes és interessant. La fuga vertical li resta molta potència a la fotografia. «cau» enrera. Composició excessivament oberta. (Punt fort:La superposició de varies siluietes)(Punt a millorar:La il·luminació i composició.)
617Albert PalauAFR53311L'exemple perfecte que no ha de ser una imatge fosca per fer por 🙂 Potser hauriem baixat el punt de vistaBon efecte i realització, La sobreposició de la figura amb la tauleta i la llum és discutibleBon plantejament, i bon blanc i negre, la elecció del format vertical no està encertat, retalla elements i genera buits a dalt i a baix. Té un punt de llum que és secundari, molta llum que ve de fora. Molta llum que ve de fora quadre i li resta atmòsfera. (Punt fort:L’ús del blanc i negre i la narrativa.)(Punt a millorar:L’encuadrament, el format i la il·luminació.)
637Eudald HuesoAFR53311Molt bona!Bon joc de mans, bona expressió i idea.bona composició i ús de la tècnica. Blanc i negre fluix, il·luminació plana i excessiva li fa perdre força. Composició d’elements interessant. Molkt eslements que distreuen. (Punt fort:El concepte i la tècnica triada.)(Punt a millorar:La il·luminació i al composició.)
102Xevi VilaregutGFRM34310La fotografia és inquietant però també té un punt còmicBona idea, gran foto i bona execució malgrat que l'enquadrament i tema no és perfecteFotografia fora de tema, es tracta d’una molt bona fotografia de natura però no té res a veure, des del meu punt de vista, amb el que es demana. (Punt fort:El pla focal i el desenfoc)(Punt a millorar:Està fora de tema)
105Quim PueyoGFRM43310Ens hagués agradat encara més si la foto hagués estat feta des de davant del nen i darrera seu estigués el personatge malèficFalta de concordança a l'escena (i l'acting), i pel meu gust es veu massa jersei en primer plàIdea per desenvolupar. Massa elements estranys que distreuen, penso que la expressió del nen no és adecuada, i menys els auriculars. Li manca atmosfera, resulta una fotografia de dificil lectura. (Punt fort:Utilització del blanc i negre, distribució de la gama tonal.)(Punt a millorar:La il·luminació i la cura dels elements.)
130Albert Sargatal GFRM33410No l'acabem de pillar. Ens despisten una mica els llums circularsExcés d'elements,i no s'acaba d'entendre, malgrat que està treballada.Dues fotografies en una, que penso que per separat funcionarien bé. Juntes confonen molt. Compte amb els elements tallats que surten d’encuadrament. Bona expressió del model. (Punt fort:Localització i narrativa.)(Punt a millorar:La excessiva complexitat narrativa.)
140Silvia Fresneda Muñoz GFRM43310És maca però no ens transmet prou porAquesta foto podria servir per diversos temes, potser faltaria més claretat en el missatgeBon encuadrament i distribució de la llum, potser molt obert. No s’han de tenir por dels negres ni dels blancs, no cal que tot tingui detall, resta potència a la imatge. (Punt fort:Composició i distribució de llums.)(Punt a millorar:El contrast i la il·luminació.)
208MAGDA FRIGOLA AFT62210Fa por i alhora és maca!Insuficient realització i massa plana. Un gris molt neutre a la part centralEl bosc és complicat de fotografiar. Elecció d’una localització amb un camí potser no és el més encertat, la linea mana massa. Bona elecció de gama tonal i distribució de grisos, potser li manca contrast. Aposta arriscada que requereix un treball acurat perquè funcioni. (Punt fort:Elecció del bosc com a tema. )(Punt a millorar:La localització i la «textura» de la fotografia. La gestualitat del model.)
218FRANCESC VALLDEORIOLA AFT24410Una imatge molt estètica, però no ens transmet terror 🙂S'aparta un pel del tema, però és d'excel.lent execucióMolt bona fotografia de paisatge, bona elecció de format, potser una mica plana. Però una mica fora de tema. (Punt fort:Composició i elecció del blanc i negre)(Punt a millorar:Queda una mica fora de tema)
321Toni OjenGFM43310Ens ha agradat l'atmòsfera de la foto 🙂Un pel tallada, s'hauria de millorar la idea.Bona elecció del tema, la mascara ens fa imaginar amb un entron insalubre que resulta en una amenaça que no es veu. Bona elecció de gama tonal. Però no te narrativa, la manca de context per subtil que fos li resta força. encuadrament a millorar, el cap està tallat a la part superior. (Punt fort:Tema.)(Punt a millorar:La narrativa, i la il·luminació.)
420Bet ReguéGFA52310Potser amb una temperatura de llum menys càlida ens hagués agradat mésel que té a la mà no es veu i no ho destaques, les zones llums, foscor poc apropiatBona expressivitat de la model. Confusa, la dalla gairebé ni es veu. Hi ha molt espai a l’esquerra, i descompensa a la dreta. Potser hagués anat millor un encuadrament en format vertical. Molta distància tonal entre el vestit i la resta, efecte de sobreposat. (Punt fort:Acting i gestualitat de la figura.)(Punt a millorar:Encuadrament i coherència tonal del color)
506Bernat CedóAFV43310Ens agrada molt i la edició és molt xula. No li donem més puntuació per què trobem que se'n va una mica del tema 🙂no acaba de quadrar en el tema, és fotoperiodisme, amb un nou enquadrament podria millorar en el temaS’allunya del tema, tot i que en una situació com aquesta pot haver-hi imatges que s’ajustin perfectament al tema. Bon encuadrament i solució del contrallum, bona composició. Bona fotografia. (Punt fort:Bon encuadrament, tot i que fora de tema)(Punt a millorar:Buscar trametre el que diu el titol)
516Josep MusachsAFV33410Mal rollo increïble, però la il·luminació no acompanya gaire 🙂senzilla i clara, però tècnicament i el fondo millorableLa simplicitat com a bon recurs narratiu. Bona elecció de tema. Això dona mal rollo. El verd de fons és dificil... la ombra definida no ajuda. Molt aire a sota i la mascareta tallada a dalt. Es grimosa, aconsegueix l’efete buscat. Un detall que explica una història que ens dispara la imaginació. (Punt fort:elecció del tema. Suggerir amb un simple detall. )(Punt a millorar:El fons, i el pla focal. La profunditat de camp.)
602Joan CaballeroAFR52310Trobem que falla una mica la llum, però molt xula 🙂Treballada en els efectes. Però per desenvolupar més les llums.Composició arriscada, bona utilització de la llum com a element que endreça l’espai. Bon plantejament, però encuadrament excessivament estàtic, la llum d’ambient resulta excessiva, es perd l’efecte de contrallum en la figura. Encuadrament molt obert. Il·luminació exterior excessiva, amb molts punts brillants. (Punt fort:La utilització de la font de llum.)(Punt a millorar:La il·luminació exterior i la composició.)
103Pere ArcoGFRM4239Mola! Tot i que la subexposició de les zones enfosquides és una mica artifial 🙂excessivament editada, malgrat que és efectista.Bona sensació d’inquietud, enfatitzada pel recurs de la subexposició selectiva d’ulls i boca, tot i que l’excessiu detall de la pell i el contrast fa evident aquest retoc, resultant una imatge un pèl burda. Des del meu punt de vista, li manca subtilesa, no es necessari mostrar tant. (Punt fort:Composició i concepte.)(Punt a millorar:La subtilesa. Buscar més allò evocador.)
106Sergi PerezGFRM3249Bona idea! Però no ens acaba de transmetre terror 🙂Massa llum als braços que no son el centre del tema. Bon colorDes del meu punt de vista, l’excessiu detall i enfoc fa que la mirada es distregui en això i ens allunyi de la sensació. Bona il·luminació, penso que el fons té massa detall i llum, funciona millor el de la dreta fosquet. (Punt fort:Elecció de la gama tonal. Ús del negre.)(Punt a millorar:La il·luminació i el retall del fons.)
108Paloma VillaseñorGFRM4239Una expressió xula! I la sensació que està darrera d'una porta reforça molt aquesta expressióLa llum i l'expressivitat s'hagués pogut millorar.La expressió no denota terror, potser més sorpresa. Bona il·luminació. Ull amb els retalls de la vinyeta al rostre. (Punt fort:El recurs de la vinyeta)(Punt a millorar:La expressió, i el retall de la vinyeta.)
134Esther Munuera GFRM4239Bona foto!Ens agrada molt l'expressió i el rollo "serie B"Faltaria utilitzar les llums amb més dramatisme. Bon actingTot i les mancances, el resultat final és força desagradable, aconsegueix generar una atmósfera potent. Bona expressió, la manca de detall i la lleugera trepidació potencien l’efecte. És confus d’on surt el ganivet. La il·luminació del fons em resulta excessiva. (Punt fort:Expressió i gama tonal.)(Punt a millorar:La il·luminació, i l’encuadrament. )
142Javi Garrido GFRM4239Una imatge clàssica però aconseguida 🙂La iluminació hauria de millorar, molta llum al vestit però el ganivet passa desaparcebut. Bon acting, però no es la millor localització amb tantes portes.Molts elements aliens que distreuen, molt de detalls que interfereixen. Bona gestualitat. Potser encuadrament excessivament obert. (Punt fort:Gestualitat)(Punt a millorar:La il·luminació i l’encuadrament)
311Jana TerricabrasGFM3339Ens ha faltat un pèl de realisme 🙂Una caracterització bona, les llums podrien millorar.Llum molt dura, que resulta en una fotografia amb poca atmòsfera. Les ombres penso que estàn massa aixecades. Excés d’edició i de detall, la pell resulta poc realista, i la composició és un pèl confusa. (Punt fort:Treball de maquillatge)(Punt a millorar:La il·luminació)
312Joan SantuginiGFM4329Molt maca. Potser no transmet prou terrorBona atmòsfera, potser hi falta alguna acció o element destacable.Fotografiar el bosc sempre és dificil. El camí de la dreta distreu molt del tema. Bona elecció de gama tonal, i el contrallum és suggestiu. Li manca narrativa, i sobretot un punt focal d’interés que dirigeixi la mirada. (Punt fort:Elecció de la dominant de color)(Punt a millorar:Encuadrament.)
422Ana MeseguerGFA3339No està malament però potser un planol més obert hagués millorat la fotooriginal, falta una millor il.luminació. No és prou netafoto molt buida de la part de sota, un encert l’apropament per ficar-nos dins el tema, fins i tot retallant elements, però compte amb els espais buits. Imatge confusa però aquesta confusió trobo que genera incomoditat. Bona gama tonal. (Punt fort:L’aproximació al tema, encuadre tancat)(Punt a millorar:Composció, espai buit a sota)
429Vanessa SolerGFA3339Una composició molt xula 🙂conceptualment clara , però falla una mica la llum i en quadrament millorEnfocar el bisellat del vidre potser no és del tot encertat. Bon contrast, bona edició. Bon encuadre, superposició de dues geometries. Superposició dins/fora. imatge interessant, però posar en horitzontal mans i cap li resta dinamisme i equilibri. (Punt fort:Encuadrament. Tema i elecció del blanc i negre.)(Punt a millorar:Elecció del pla d’enfocament. Desdibuixa)
521Pau CirbianAFV2349ens despista el color de la sang (?) per millorar el relat i un pel expositivaBona elecció de la textura, bon encuadrament i composició. Molt fluixa la gestualitat de la ma que agafa el ganivet, desdibuixa la fotografia. Bona gama tonal. (Punt fort:Bona ressolució del format cuadrat)(Punt a millorar:Gestualitat, sobretot el gest de la ma del ganivet)
603Gregorio SayagoAFR5229Bona! Aquests ulls negres!Millorar la llumSimplicitat i minimalisme, enfatitza el concepte. Bon ús de la textura. Encuadrament molt estàtic i neutre. Poca atmòsfera, idea a desenvolupar. Li manca narrativa. (Punt fort:La simplicitat.)(Punt a millorar:La il·luminació i la composició.)
607José Antonio DávilaAFR3429No ens transmet gaire por 🙂Bona localització, és una bona foto, però hi ha algun element que podria estar millor situat, com la cadira de la dreta o la pròpia figuraBona localització però molts elements distractors, i la ifigura gairebé s’ha de buscar, pots passar-la per alt. Manca narrativa. Molt de detall a les ombres, no s’ha de tenir por dels negres. Color estrany més enllà de la porta. (Punt fort:La localiltzació i el punt de vista)(Punt a millorar:La cura amb els elements que surten. Encuadrament i gestualitat de la figura.)
608Jordi BartesAFR4329Bona composició :))Bona utilització del color i de les siluetes, potser l'hagúes enquadrat diferentBon color i textura, però fotografia molt buida, li falta un punt d’interès que dialogui i tensioni el punt d’interès principal. Enceertat que sigui un contrallum, elements en ombras massa avall, s’escapen de la fotografia. (Punt fort:Ús del contrallum i la silueta.)(Punt a millorar:La composició i l’encuadrament)
611Xavier FediAFR3339La imatge és xula però no transmet gaire sensació de terror 🙂Bona foto, potser falta una mica de dramatisme per congeniar amb el temaFora de tema, si no fos pel lema del concurs podria ser un altra cosa. Manca de narrativa. Format encertat, ús creatiu del desenfoc interessant. Gama tonal coherent, composició equilibrada, fotografia neta. (Punt fort:Ús del desenfoc, composició.)(Punt a millorar:La narrativa, que la imatge s’expliqui per si mateixa)
619Belén ValverdeAFR2439Si no fos pel títol, no sabriem que ha de fer por 🙂Bona foto, pero hi faltaria alguna acció..Aposta per l’arquitectura, simple i senzilla. Bona elecció de la localització i bona realització del blanc i negre, li manca però narrativa, punt d’interès. Encuadrament potser massa general. (Punt fort:Elecció del motiu.)(Punt a millorar:La focal utilitzada, la composició.)
114Xevi Arimany MuñozGFRM2428La composició és maca, però no reflecteix terrorBona posada en escena i utilització de les siluetesEm resulta un aspecte massa plàstic, poc detall i trepidada. Bon concepte i composició, però la gestualitat del model em resulta excessivament rigida, i li manca contrast i nitidesa general. (Punt fort:La composició i la localització.)(Punt a millorar:La il·luminació i la gestualitat del model.)
216 JOSEP Mª PUIGDOMENECHAFT2248No ens ha fet gaire por 🙂Senzilla, falta desenvolupar més la idea, i treball de llum.Compositivament interssant, em suggereix un efecte òptic de «xuclar», bona elecció de linies i fugues. Potser excessiva llum i detall exterior, i segurament el color li va a la contra. (Punt fort:La simplicitat, el minimalisme del tema. )(Punt a millorar:El color, la il·luminació.)
403David FajulaGFA2338Una imatge amb moltes possibles lectures però que no ens ha fet por 🙂aquesta foto podria servir per diversos temes, potser faltaria més claretat en el missatge. Però molt ben executadaSense el títol podria ser cualsevol cosa. La imatge s’ha d’explicar per si mateixa, no dependre del títol. Conceptual. Poc terror o dolor. Domina molt el paisatge, la foto s’escapa. Bon concept de la malla/reixa però el fons fa que s’escapi, té punt de fuga. En general, bona edició, blanc i negre. (Punt fort:Conceptual.)(Punt a millorar:Composició i encuadrament.)
406Tere MarcosGFA3328És més haviat graciosa però ens ha agradat!Bon sentit de l'humor i bona idea. La batedora et perjudica l'enquadrament, el bol florejat no calia.Imaginativa i creativa. Encuadrament molt frontal, il·luminació poc cuidada. original. Picat excessiu. En el bodegó la il·luminació és la clau, excessiu detall dona sensació de retall. (Punt fort:elecció del format horitzontal.)(Punt a millorar:La distribucio dels elements i la seva il·luminació.)
410Maria CullellGFA4318Ens ha agradat! Trobem que aconsegueix transportar-nos al clàssic de terrorbona atmòsfera i siluetaPoca definició, llum fluixa. Manca contrast. No s’ha de tenir por dels negres. Manca de definició general, de nitidesa. (Punt fort:Elecció del format vertical)(Punt a millorar:La llum i la definició en general)
419Júlia ReguéGFA4318Ens agrada per perturbadora però no haguéssim tallat els elements que estan a la dretaTreballat i original, però es perfeccionable, és confosa la part dreta inferiorMolt de caos i desordre, que pot ser interessant però el caos és molt dificil de composar. Aclarir-se en que es vol fer i després desenvolupar-ho una mica. Molts elements que distreuen i distorsionen. (Punt fort:Aposta pel caos)(Punt a millorar:Aclarir el concepte i treballar-lo)
519Maria ValderreyAFV4228Està molt bé, llàstima del desenfoc 🙂 Una il·luminació més realista, d'un llum a la tauleta o alguna cosa per l'estil ens hauria agradat mes, potser 🙂llum frontal que no destaca les faccionsBona gestualitat elecció del tema. Encuadrament massa obert. Elecció de format correcte. llum poc treballada. Molts detalls que distreuen i desdibuixen el que passa, tant a nivelld e textura com de color. (Punt fort:Gestualitat i expressió.)(Punt a millorar:Composició de la escena. Il·luminació. )
523Ramon TrabalAFV4228És xula! Potser el fet de pintar als personatge li ha tret contundència 🙂treballada, però fallen llums i la mà central està fora de llocComposició confusa i poc control de la il·luminació. La imatge trepidada li va bé. bona gestualitat i expressions. Bona elecció de la distància mab l’acció, et fica dins. Idea a explorar i desenvolupar. (Punt fort:La distància amb l’acció.)(Punt a millorar:Il·luminació.)
109Pep VilaGFRM3227Està currada amb la il·lumiació de colors i fa yuyu, però potser és una mica clixé 😉Treballada , però la llum i enfoc a la figura podria millorar.Idea a desenvolupar. Penso que la llum exterior no cal, distreu molt de tema. Barreja de llum artificiosa. Si es fa servir un punt de llum a l’escena, potser n’hi ha prou amb basar-se en aquesta. No es necessari que tot tot tingui detall. Potser hagués estat bé matar molt més la llum del cel. (Punt fort:L’esforç en composar el tema)(Punt a millorar:La il·luminació, i l’actuació de la model.)
303Cristina La HabaGFM4127La idea és bona però la imatge no ens dona sensació de terror 🙂Idea a treballarElecció del format vertical contradiu la gestualitat de la figura, potser massa enfocat tot. Idea a desenvolupar i explorar. Bona elecció del blanc i negre. (Punt fort:La elecció de blanc i negre)(Punt a millorar:La composició i la il·luminació)
308Estel RedortaGFM5117jajaja ens ha agradat! No veiem res i de sobte, buh!! Idea per evolucionarFotografia molt confusa, no s’entén ni gairebé es veu l’element principal. Moltes distraccions. Li cal plantejar-se la il·luminació. (Punt fort:La localització)(Punt a millorar:La composició)
317Joan CampGFM4127Bona!La idea hauria de desenvolupar-se i vigilar les llums i ombres.Poca narrativa, encuadrament excessivament obert. Molt espai buit a la part alta. Molt detall arquitectónic que distreu del tema. (Punt fort:Expressivitat de la model.)(Punt a millorar:La il·luminació)
402Alba LópezGFA3227Si la il·luminació hagués estat d'una altra manera, hagués tingut més força, potser 🙂s'ha de millorar l'execució del tema, no s'acaba d'entendre si volies fer una silueta o una mà impactantExpressivitat de la ma acceptable. Idea a desenvolupar. Textura general fluixa. Encuadrament horitzontal amb una dinàmica vertical. Sobra espai als costats i la «lluna» està retallada. La llum està gris, no passa res per tenir blancs purs a la fotografia. (Punt fort:Concepte)(Punt a millorar:L’encuadrament, la composició i la il·luminació.)
404Quim BasagañaGFA3227Està bé però no ens ha ft por jejetot massa lineal, no hi ha res que destaqui, però el b/n és bo.El bodegé es dificil. Fotografia excessivament plana, sobretot pel que fa a la col·locació dels elements, que no dialoguen ni tenen relació entre sí. Bon treball de blanc i negre. (Punt fort:El treball de blanc i negre, i la distribució tonal.)(Punt a millorar:elecció dels elements i la col·locació.)
421Neus BusquetsGFA3227Ens agrada els dos planols diferents 🙂bona idea, però aquest peu no representa bé la ideaGestualitat molt fluixa, sembla que jugin a fet i amagar. El títol ha de complementar, la fotografia ha de podeer explicar-se per si mateixa. Bona nitidesa. Llum en general a millorar. (Punt fort:elecció del punt de vista)(Punt a millorar:Il·luminació i composició.)
502Albert RodriguezAFV3227El blanc i negre es maco, però no ens transmet terror 😉massa plana i excés de informacióLlum molt dura que fa que resulti confusa i costi d’entendre, poc detall en una imatge d’aproximació que necessita detall. Li falta subtilesa. El blanc i negre hi afegeix abstracció i enfatitza la manca de detall. (Punt fort:Encuadrament tancat, apropar-se al tema. Apostar per la textura.)(Punt a millorar:La il·luminació, l’elecció del blanc i negre.)
618Laura RodriguezAFR3227No ens ha fet gaire por 🙂falta una històriaNo veig relació de la imatge amb el títol, em costa entendre la narrativa, em sembla un ús de la tècnica especial un punt capriciós. Llum excessiva, poca atmòsfera. Composció ambigua. (Punt fort:Elecció de l’element.)(Punt a millorar:La narrativa, composició i il·luminació.)
624Ariadna SanchezAFR2327Conceptualment està guai però trobem que se'n va una mica del tema 🙂Conceptual, desenvoluparia l'idea.Interessant concepte, queda fluixa pel que fa a encuadrament i composició, molt evident i literal. Li manca nitidesa general i treball del color. El cel a dalt distreu molt, igual que les bales de palla. (Punt fort:Elecció del tema.)(Punt a millorar:Composició i tractament del color.)
126Guillem Villaseñor Perez GFRM2226No ens acaba d'agradar la composició, tot i que no es mala ideaExcessius elements a la imatge, s'hauria de centrar el tema i controlar llumsMolts elements que distreuen, i les horitzontals caigudes dominen molt la imatge. Encuadrament tancat encertat, igual que el punt de vista. (Punt fort:Punt de vista i focal triada.)(Punt a millorar:La il·luminació i la cura dels detalls.)
210JOSEP HOMS AFT2226Per nosaltres s'envà una mica del temaFalta aprofundir en la idea, bon desesenfoc i pla de la mà.Idea que queda desdibuixada, manca treballar-la. La expressió i gestualitat de la model desdibuixa el que es busca mostrar. Bona elecció de punt de vista i profunditat de camp. (Punt fort:El punt de vista i la profunditat de camp.)(Punt a millorar:La gestualitat i la il·luminació. )
211MIQUEL MATAVACAS AFT2226No transmet prou porBona composició i sobra la llum externaEls bodegons sónm, en general, complidats i delicats de treballar. Si tenim un bodegó, amb llums, la llum exterior o sobra o ha de ser molt subtil. El punt de vista elevat tampoc ajuda. (Punt fort:La intenció de recrear una atmósfera i una història amb objectes.)(Punt a millorar:La il·luminació i el punt de vista.)
212MIQUEL JUTGLAR AFT3216Ben buscat!Massa senzill, s'hauria de millorar idea i execució que és molt plana.Poca atmósfera, i poc subtil. Bona elecció de l’element, i bona intenció en la idea, però cal treballar-la més. (Punt fort:Elecció de tema, encuadrament.)(Punt a millorar:La il·luminació, la nitidesa.)
213ANTONI PAGÈS AFT4116Bona! Potser la part tècnica de la il·luminació de l'espelma es podria millorar 🙂Il.luminació errònea i no s'acaba d'entendreIdea per desenvolupar. Imatge confusa i empastada, el treball d’edició del punt de llum és excessiu. Es basa en la espelma per il·luminar la escena, però li mata el blanc. Resulta irreal. (Punt fort:Basar-se en la espelma per il·luminar la escena)(Punt a millorar:La composició i la il·luminació.)
221JOSEP Mª PORTET AFT2226Potser en alguna hora diferent del dia, hagués sigut més inquietantfunciona com a fotograma, però trobo a faltar alguna acció.Lleugerament empastada de detall i contrast, hi ha elements que distreuen, si superposem barrots a una arquitectura cal tenir en compte qué tapem i qué no. En aquest sentit, la cantonada esquerra tapada per un barrot distreu molt la lectura de la fotografia. (Punt fort:Elecció del tema)(Punt a millorar:La superposció reixa-edifici. Il·luminació i contrast.)
305Jordi HiguerueloGFM4116Ens ha costat una mica entendre-la però molt xula :))No s'enten la ideaLi manca foco al punt fort de la imatge. El color no ajuda, la distorsió tonal es molta. Fotografia compositivament confusa. (Punt fort:El concepte)(Punt a millorar:La composició, il·luminació i el color)
306Xevi Serra FàbregasGFM2226Està guai però li falta fer por 🙂 Massa informació i excés d'elementsMolts elements que distreuen (pot de gel hidroalcoholic, cartells, la ombra del fotogaf), resulta una fotografia confusa amb poca narrativa. (Punt fort:La elecció de blanc i negre)(Punt a millorar:La composició.)
307Pep RedortaGFM2226La imatge és xula però no fa gaire por 🙂idea poc resoltaBona elecció del tema, i intenció, camí a explorar. Bon detall, però poca atmósfera. Potser li manca context i a la il·luminació subtilesa. (Punt fort:Elecció del tema)(Punt a millorar:La il·luminació)
313Xevi Serra PratGFM3216Està xula, però potser podria fer més por 🙂 bona localització, i deficient edició La figura sembla superposada, i la fotografia en general empastada. Excessiu retoc selectiu. Excés d’elements, sobretot la máscara i l’espelma. interessant localització i composició del lloc. (Punt fort:La localització)(Punt a millorar:La il·luminació i el retoc en general.)
504Alex LiañezAFV3216Bona foto de fauna, però no fa gaire por, pobreta :))massa senzilla i podria ser una foto de naturaFotografia que s’allunya del tema. Encuadrament excessivament obert, molt espai buit al voltant. Ubicació central del subjecte resta expressivitat. (Punt fort:Foco ben clavat a l’ull)(Punt a millorar:Encuadrament i composició. El tema.)
518Marga CarbonellAFV3126Una mala noche la tiene cualquiera jaja Potser trobem el planol una mica tancat per l'esquerrala vista va cap a l'arbre i no s'enten l'escena principalHi ha molts elements uqe distreuen i distorsionen. Que fa l’alrbre il·luminat? El subjecte principal queda mig fora la imarge però no lo suficient... el cos és molt net... Escena poc meditada i muntada. Idea a desenvolupar. El format vertical mata la imatge. (Punt fort:Elecció del tema, )(Punt a millorar:Incoherència tonal. Encuadrament. Elecció del format.)
522Quim PugèsAFV2226Podria estar bé però necessita que l'ambient l'acompanyiestilisme efectiu , però l'estri no és veu. El fondo no és adequatGestiualitat fluixa, bona elecció del contrapicat que enfatitza el missatge. Il·luminació fluixa. Composició centrada li resta força. Format horitzontal contradictori amb la dinàmica de la fotografia. (Punt fort:Ús del contrapicat.)(Punt a millorar:La il·luminació i el format. Textura en general.)
524Sergi LlagosteraAFV2226No ens ha fet por, sorry 🙂idea massa senzilla, per desenvolupar. Bon vermellFotografia molt plana i poc expressiva. Bona elecció del color. S`’entén excessivament de quin objecte es tracta, potser hagúes anat millor una composició i encuadrament que amagués de quin objecte es tracta. (Punt fort:Elecció d’una dominant de color que enfatitzi el tema)(Punt a millorar:L’aproximació al tema.)
530Roger CirbiánAFV3216És bona idea, però l'ombra no és especialment terrorífica 🙂la figura del gos molt cremada, enquadrament millorable, però és una bona idea.Composició molt forçada. Il·luminació molt dura. Massa espai buit. El fet que es vegi tant el subjecte a banda de la ombra, li resta molta força. (Punt fort:El concepte)(Punt a millorar:La composició)
614Angel ArmengolAFR2226Ens falla la perspectiva i l'edició del colorSenzilla, cal un cert relatComposició poc estudiada, molta llum a la part superior i gama de colors que generen molta distracció. Li manca un punt d’interès clar que funcioni per la lectura de la imatge. Il·luminació poc acurada, el mur de la bassa excessivament il·luminat. (Punt fort:La intenció d’utilitzar el reflexe.)(Punt a millorar:La composició i la il·luminació.)
405Mireia BurdóGFA2215La idea no està malament però l'execució podria ser millor 🙂Massa senzill, ha d'evolucionarPoc subtil. Els «ulls» vermells semblen enganxats. Poc subtil i sense narrativa. (Punt fort:elecció del format horitzontal i del punt d’enfocament)(Punt a millorar:L’edició o realització de l’element «terroritzant»)
408Fina ClotetGFA3115Xula, però no nes ha transmès una sensació de gaire por 🙂a evolucionarL’efecte de zoom no li va massa bé al tema triat. Confusió. És, evidentment, una mascara. L’element que surt dels ulls confon i distreu. (Punt fort:La paleta de colors.)(Punt a millorar:Ús adecuat de técniques «especials»)
424Esteve MaestreGFA3115No està malament però es podria millorar el fons, o l'enquadrament d'aquest 🙂senzill, idea per evolucionarUn munt d’elements que destreuen i resten. Una xarnera, unes tapetes d’una porta, etc... Li falta netedat a la composició. Poca subtilesa. A desenvolupar. (Punt fort:Us de la ombra per mostrar i deixar-ho tot a la imaginació.)(Punt a millorar:Il·luminació, formalització de la silueta i FONS)
427Francesc Joaquim GarciaGFA2215Creiem que la imatge guanyaria molt si tingués una mica menys d'exposició 🙂Potser s'ha de centrar més la foto en el protagonista, molta informació supèrflua. Barrejes de llums.Fotografía confusa i desequilibrada, encuadrament descompensat. Molts elements que distreuen. (Punt fort:La improvització.)(Punt a millorar:Il·luminació i composició.)
529Núria PladevallAFV3115Ens ha agradat la il·luminació lateral, pero li falta acabar de fer por 🙂per desenvolupar la ideafotografia molt confusa i poc composada. Excessiva improvització. Elements tallats, il·luminació fluixa. (Punt fort:El contrapicat)(Punt a millorar:La il·luminació)
610Elias MuñozAFR3115Podria fer més por amb un altre moment del diaestan tots els elements principals de la foto a l'esquerra, s'ha d'omplir la foto o fer un plantejament diferentFotografia fluixa en general, amb elments tallats. Efecte excessiu, que empasta. Molts elements, i tots a l’esquerra, desciompensada. Cau. (Punt fort:Buscar l’efecte sobre una localització qüotidiana.)(Punt a millorar:La composició i l’encuadrament. L’efecte de llum.)
632Imma GenebatAFR3115La idea és molt bona, però no s'acaba d'entendre del tot, podria ser un cotxe, un animal…Idea a desenvoluparEncuadrament i composició desequilibrada, amb molt poc interés. Costa d’entendre que es bol explicar. Cal aclarir concepte i treballar-lo. (Punt fort:Apostar pel negre per generar misteri)(Punt a millorar:Composició, il·luminació i narrativa.)
111Maria Julià JaramilloGFRM1124No ens ha fet por. Potser més mal rotllo que terror 🙂La idea hauria d'evolucionar una mica mésFotografia confusa, molts elements. Ben triat el tema, però penso que el recurs del crani, que és massa de joguina i «plastic», sobra. L’element principal queda com a secundari. No cal aclarir res. Idea per desenvolupar. (Punt fort:Elecció del tema.)(Punt a millorar:Encuadrament i composició. Eleccions dels elements.)
123Carme DuranGFRM2114No ens ha fet por 🙂queda artificial si la idea no evoluciona més...Fotografia poc treballada, a desenvolupar. Compte amb la diferència tonal entre la ma i el rostre. (Punt fort:Elecció del pla d’enfoc, deixant el fons difús. Elecció de la focal.)(Punt a millorar:La diferència tonal ma-rostre fa que la mirada vagi primer a la cara, desdibuixant l’efecte buscat.)
411Montserrat SuriñachGFA2114No ens ha provocat gaire por 🙂hauria de desenvolupar-se la idea, no se que ésFotografía molt confusa, em costa molt de llegir o que em generi sensació alguna. (Punt fort:L’intent d’utilització de l’abstracció.)(Punt a millorar:Fer entenidor el concepte que volem transmetre.)
418Aleix CusíGFA2114Una mica plana total la imatge 🙂Idea per desenvoluparLa calavera és molt de plàstic. idea a desenvolupar, no s’entén massa més enllà de mostrar un objecte. (Punt fort:Frontalitat, mirada del subjecte interpeladora)(Punt a millorar:Il·luminació i composició. Narrativa.)
425Eva MaestreGFA2114Com a concepte està bé però potser algun element hagués reforçat el missatge 🙂non commentRES A COMENTAR. (Punt fort:L’atreviment.)(Punt a millorar:Potser fer-hi alguna foto?)
426MªJosep FernandezGFA2114Es veu massa el soroll a les zones subexposades 🙂senzill, per desenvoluparEm costa molt d’entendre què es vol explicar/suggerir/mostrar. Manca de narrativa. Incoherència tonal de color i de llum. (Punt fort:Plantejar una seqüència d’elements.)(Punt a millorar:Tot en general, sobretot treball de concepte.)
514Joan RodriguezAFV2114Més desagradable que terrorífica, potser 🙂massa senzilla la realització, hauria de millorar en llums i focusFotografia sense una lectura clara, manca narrativa. Composció fluixa. (Punt fort:Punt de vista baix, rasant, aproxima el tema)(Punt a millorar:Il·luminació, encuadrament, pla focal. Ajustar-se al tema.)
0