Abril 2024: Capitalisme GFA

L’objectiu consisteix en resumir en una imatge el que representa el capitalisme, tant se val si és una visió realista, idealista o metafòrica.
Definició : el capitalisme és un sistema econòmic i social basat en la propietat privada dels mitjans de producció i en la llibertat de mercat; cerca generar riquesa mitjançant el benefici econòmic i l’augment del capital. El capitalisme s’oposa al socialisme, que defensa la propietat social o col·lectiva dels mitjans de producció.
El capitalisme, com a concepte, és tan transversal que no és possible posar límits a la seva representació.
Us proposem alguns possibles enfocaments:
– El capitalisme com una civilització amb arrels antigues, que es desenvolupa a partir del comerç, les croades, el Renaixement, la reforma protestant i la revolució industrial. Així mateix genera una cultura visual basada en la representació de la riquesa, el poder, el progrés i expansió colonial.
– El capitalisme com un sistema que produeix desigualtats socials, explotació laboral, alienació, crisis ecològiques i resistències populars. Altrament, s’enfronta a la mirada crítica de la fotografia social, documental i artística, que denuncia les injustícies, les contradiccions i les alternatives a l’ ordre establert.
Recorda que com a fotògraf, tens la capacitat de presentar perspectives úniques i provocadores sobre el tema del capitalisme. Sigues conscient de les teves intencions i com la teva obra pot ser interpretada per l’espectador.

error: El botó dret està desctivat